1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Албански фермери: българско месо подбива цените на местния пазар

Албански фермери: българско месо подбива цените на местния пазар

България и Румъния принуждават албански фермери да банкрутират, тъй като тяхната месна продукция е с около 50 албански лека (80 ст.) по-евтина от местната, съобщи местна телевизия

„Няма пазар. Не можем да се съревноваваме с българското месо. Не можем да продаваме нашето агнешко на пазара“, казва пред телевизията албански производител.
„Купувачите предпочитат месото от чужбина заради цената. То струва 250 лека (4 лв.), а нашето е 300 лека“ за килограм, казва друг албански фермер.
Според местните производители условията, които държавата изисква от тях са прекалено скъпи и това кара месопреработвателните фирми да купуват месо и мляко от чужбина.
„Имам 50 овце и кози, които не са регистрирани, защото ми искат по 200 лека за всяка от тях. Не мога да си позволя регистрация, медикаменти, наем на земя и всичко останало“, посочва албански фермер. Липсата на точна документация в месарниците също мами потребителите. Ако на пазара ти казват, че продават прясно местно месо, шансовете то да е българско или румънско са големи, посочва „Топ Ченъл“. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.