1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. СТЕКСПО 2019 – акценти в програмата

СТЕКСПО 2019 – акценти в програмата

Специализираният международен професионален форум за животновъдство ще се проведе на 1 и 2 ноември в Пловдив

Четвъртото издание на СТЕКСПО включва изложба на 100 елитни месодайни животни от 11 породи и кръстоски, състезание за Angus Champion, както и специална площадка, където децата могат да опознаят животните и тяхното отглеждане. В съпътстващата програма има много лекции за развъждане, управление на пасища, хранене и размножаване на животни и много други. Лектори от 5 държави / Холандия, САЩ, Германия, Австрия и България/ ще представят най-добрите стратегии за успех на животновъдните ферми.

На 1 ноември събитието е в хотел „Санкт Петербург”, Пловдив, а на 2 ноември в Международен Панаир Пловдив.

Организатор е Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България с финансовата подкрепа на Министерство на земеделието, храните и горите.

СТЕКСПО 2019 накратко:

  • Лектори от 5 държави

  • 100 животни от различни породи: Angus, Hereford, Limousin, Gascon, Blond d'Aquitaine, Highland, Galloway, Comercial CrossBreed говеда, Lacaune овце, Il de France овце, Suffolk овце

  • Повече от 10 лекции за развъждане, управление на пасища, хранене и размножаване на животни

  • Занимания и площадка за деца

ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА СТЕКСПО

Овце от породите „Лакон“ и „Съфолк“ (единственото в България чистопородно стадо). Причина за това е фактът, че говеждото и агнешкото месо могат да се маркетират заедно. За първи път през 2019 г. изложението се ориентира и към децата. В различни забавни игри те ще видят крави и овце, както и начините за тяхното отглеждане. Целта е да усетят фермерския дух.

В СТЕКСПО 2019 участват директорът на животновъдния съюз на Австрия, както и специалисти от САЩ, Германия и Шотландия. Сред тях шотландецът Уилям Макларън, управител на две от водещите ферми за развъждане на породата „Абердийн Ангус“. Така българските фермери могат да получат информация и опит от водещи експерти.

План на изложението – вижте тук.

СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА:

Подборът на женски животни и във фокуса на семинарната програма. На 1 ноември ще се разискват браншови проблеми и мястото на сектора в бъдещата Обща селскостопанска политика. Семинарите на 2 ноември са посетени на развъждането, храненето и отглеждането на месодайни говеда.

Цялата съпътстваща програма – вижте тук.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.