Етикет: Китай
post-image
Новини Производство и преработка

На Шанхай ЕКСПО и в ския международен селскостопански панаир 18 български фирми участват с мостри

Грандиозният панаир, учреден по инициатива на ския президент Си Дзинпин, е насочен изцяло към производители и износители на стоки от целия свят
post-image
Новини Пазари

Поскъпването на свинското е вече факт в цяла Европа

Свинското месо поскъпва в цял свят, заради африканската чума, която вилнее в Европа, Азия и Африка. В Европа най-засегнати са Румъния, България, Полша и Литва. В Азия – и Виетнам, а в Африка от болестта е засегната южната част на континента.
post-image
Новини Храни, Напитки, Здраве

70% скок на цените на свинското в

Цените на свинското месо в са скочили с 69.3% през септември спрямо същия период на миналата година, предава CNBC, уточнявайки, че повишението идва в момент, когато страната продължава да се бори с недостига на този хранителен продукт. Ситуацията възникна вследствие на разразилата се африканска чума по свинете.
post-image
Новини Производство и преработка

иска да внася български тютюн

има интерес към българския тютюн, съобщиха от Националната асоциация на тютюнопроизводителите. След броени дни делегация ще пристигне в страната ни с цел проучване на производството. Тя ще проследи пътя на тютюна – от полето през преработката, пакетирането и износът му.
post-image
Новини Пчеларство

Специални изисквания за българския пчелен мед, предназначен за ския пазар

България и подписаха Протокол за инспекция, карантина и ветеринарно-санитарни изисквания за мед, предназначен за износ. Това е значителен напредък и важен етап от цялостната процедура по договаряне на условията за износ на български пчелен мед за ска народна република.