1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Равда ще бъде домакин на Четвъртата годишна среща на Националната Рибарска Мрежа и Тематичен семинар по подхода ВОМР

Равда ще бъде домакин на Четвъртата годишна среща на Националната Рибарска Мрежа и Тематичен семинар по подхода ВОМР

Събитията са посветени на иновациите и трансфера на знания за устойчив растеж в рибарските райони

В периода 01.07 – 02.07.2021 г. в Равда, ще се проведат четвъртата годишна среща на Националната Рибарска Мрежа и тематичен семинар по подхода „Водено от общностите местно развитие“ (ВОМР) в рибарските райони, в изпълнение на ПМДР 2014-2020.

Темата на четвъртата годишна среща на Националната Рибарска Мрежа е „Трансферът на знания и иновации – двигатели на устойчивия растеж в рибарските райони“ и ще се проведе на 01.07.2021 г. от 10:00 часа в конферентна зала „Емералд“ на хотел „Емералд Ризорт“, с. Равда.

Събитието ще бъде открито от представител на Управляващия орган на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020, Министерство на земеделието, храните и горите.

Работата в мрежа ще продължи на 02.07.2021 г. с тематичен семинар по подхода ВОМР в рибарските райони, посветен на дейности за сътрудничество, изпълнявани от Местните инициативни рибарски групи, с принос за повишаване на иновационния потенциал в рибарските райони.

Предстоящите събития на Националната Рибарска Мрежа имат за цел:

  • да осигурят трибуна за обмен и споделяне на информация и опит в областта на иновациите и новите технологии в секторите на рибарството и аквакултурите и устойчивото развитие на рибарските райони в България;
  • да подкрепят изграждането на капацитет и да стимулират разработването на проекти за иновации, финансирани чрез Европейския фонд за морско дело и рибарство и подхода „Водено от общностите местно развитие“ в рибарските райони по ПМДР 2014-2020;
  • да предоставят възможност за провеждане на дискусии и обсъждания по актуални теми, свързани с постигане на амбициозните цели на Европейския зелен пакт, събирайки на едно място водещи експерти, преподаватели и гости от публичния, стопанския и нестопанския сектор;
  • да се превърнат в платформа за осъществяване на контакти и работа в мрежа между различни участници, водени от общия интерес, да се постигне устойчив растеж в рибарските и крайбрежни райони на България.

По време на четвъртата годишна среща на Националната Рибарска Мрежа ще бъдат разгледани важни теми и практически примери за иновативни проекти, допринасящи за постигане на целите на Европейската зелена сделка и Стратегията „От фермата до трапезата“.

Програмата на срещата включва още тематични панели, посветени на разработването и финансирането на проекти за иновации. По време на събитието ще бъдат представени и възможностите за финансиране на иновативни проекти чрез ПМДР 2014-2020 и Стратегиите за ВОМР на Местните инициативни рибарски групи.

Заключителната част на годишната среща предвижда посещение на проекти, финансирани по ПМДР 2014-2020 и подхода ВОМР, разглеждане на изложба „Живот сред рибарските мрежи“, организирана от МИРГ „Несебър-Месемврия“, както и дегустация на риба от Черно море и рибни продукти от местни производители, като част от кампанията на Националната Рибарска Мрежа „Аз подкрепям местните рибари“.

fishboats

Програмата на Тематичния семинар по подхода ВОМР на 02.07.2021 г. предвижда провеждане на проектна работилница за генериране на идеи и разработване на иновативни проекти за сътрудничество с участието на Местни инициативни рибарски групи, Местни инициативни групи, браншови организации и други заинтересовани страни.

Участие в събитието ще вземат водещи експерти в областта на иновациите, морското дело и рибарството от България и чужбина, които ще представят нови подходи и иновативни технологии за устойчивото развитие на рибарските райони.

Детайлната програма за двете мероприятия е публикувана на интернет страницата на Националната Рибарска Мрежа: https://nrmbg.com/proekt-na-programa-sybitia-na-nacionalnata-ribarska-mreja-ravda

Участието в Годишната среща на Националната Рибарска Мрежа и Тематичния семинар по подхода ВОМР е безплатно, но изисква предварителна онлайн регистрация на адрес: https://forms.gle/PVUSAYDM2Dfso8636

Събитията се реализират с подкрепата на Европейския фонд за морско дело и рибарство и Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 на Министерство на земеделието, храните и горите.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.