1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Опазване на малкия креслив орел и неговите най-важни местообитания - горите

Опазване на малкия креслив орел и неговите най-важни местообитания - горите

Проведе се среща на екипа за управление и изпълнение на проекта на ИАГ и БДЗП по програма LIFE+ на ЕС

На 15 октомври 2014 г. се проведе среща за отчитане на дейностите и дискутиране на предстоящите задачи пред екипа за управление и изпълнение на проект „Опазване на ключови горски местообитания на малкия креслив орел (Aquila pomarina) в България” LIFE12 NAT/BG/001218 по програма LIFE+ на Европейския съюз.

В проекта на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) са предвидени редица дейности, свързани с опазването на вида и неговите горски местообитания в 16 ключови територии - част от мрежата НАТУРА 2000, в Югоизточна България.

Взето бе решение на 22, 23, 28 и 29 октомври 2014 г. да се проведат срещи със собствениците, управляващите и стопанисващите горски територии в градовете Сливен, Бургас, Стара Загора и Хасково. Тяхната цел е да се запознаят заинтересованите страни с целите, задачите и очакваните резултати от проекта, както и с необходимостта от подходящо планиране, опазване и управление на горите, с цел подобряване горските хабитати на Малкия креслив орел.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.