1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Европейска седмица на устойчивото развитие организира МОСВ

Европейска седмица на устойчивото развитие организира МОСВ

Инициативата ще се проведе от 30 май до 5 юни 2016 г.

Европейската седмица на устойчивото развитие (ЕСУР) е oбщоевропейска инициатива за насърчаване и представяне на дейности, проекти и събития за популяризиране на устойчивото развитие, която се провежда от 30 май до 5  юни 2015 г.

В нея могат да се включат правителствени агенции, изследователски центрове, образователни институции, музеи, фондации, сдружения и бизнеса, както и граждани.  Тя има за цел да се насърчи по-голямо разнообразие от дейности за устойчиво развитие на различни аудитории. Това включва фестивали, базари, изложения, събития на Европейската общност, състезания, образователни мероприятия, конференции, семинари, изложби, театрални постановки, екскурзии, пътувания, спортни мероприятия и други дейности.

Желаещите да се включат в Европейската седмица на устойчивото развитие може да се регистрират и да качит идеята си на уеб сайта на кампанията: www.esdw.eu .

Инициативата се провежда с подкрепата на Европейската мрежа за устойчиво развитие. До момента в кампанията са се включили 2629 инициативи от 39 държави. С най-много дейности 1588 са регистрирани участници от Германия, следвани от Франция с 629 и Австрия с 273.  Една организация от България е заявила участие за кампанията. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.